Обяви|Публикуване на обяви|Помощ|Запазени обяви |Вход|Регистрация в Обяви.Net|Забравена парола

Помощ при търсене и публикуване на обяви

1. Какво представлява сайтът Обяви.Net и защо да го ползвам?

2. Как мога да публикувам обява?

3. Как изглежда една обява? Възможна ли е редакцията на вече публикувана обява и как?

4. Как става итриването на обява?

5. Как мога да осъществя връзка с автора на обявата?

6. Какво е предназначението на раздела "Моят профил"?

7. Как мога да търся обяви?

8. Разглеждане на обяви по видове и категории.

9. Как да съобщя в случай на нередност с обявите, за проблем със сайта или за предложение за подобрение.

10. Как да се регистрирам като потребител на сайта?

11. Какво е потребителския профил?

12. Защо обявата ми е променена или я няма?

13. Съвети как да оптимизирате обявите си.

14. Какво представлява обявата?


1. Какво представлява сайтът Обяви.Net и защо да го ползвам?

Обяви.Net е сайт за безплатни обяви за покупко-продажба на стоки и услуги. Всеки потребител на сайта може да публикува неограничен брой обяви, като за целта не е необходимо той да бъде регистриран. След като бъде публикувана, обявата е актуална за период от три месеца. Този период може да бъде удължен при редакция на обявата или тя да бъде подновена при изтичането на периода.

2. Как се публикува обява?

Публикуването на обява може да стане чрез кликване на линка “Добави безплатна обява”. Този линк го има на всяка страница и ще ви прехвърли към формата, в която да попълните детайлите на Вашата обява. Формата на публикуване на обявата изглежда по следния начин:Освен задължителните полета, ние ви съветваме да попълните и незадължителните (например “Град”, “Покажи на картата”, “Уеб сайт”, “Цена” , “Изображения ”и т.н.), защото по този начин вашата обява ще има по-привлекателен вид и ще е по-изчерпателна.

Полето “Покажи на картата” ви дава възможност да добавите карта от  Google Мaps, на която да укажете точното местонахождение. За да направите това, кликнете в полето и провлачете червеното балонче до желаното местоположение. В лявата част на картата са разположени иконите + / -, с чиято помощ можете да увеличите или намалите мащаба на картата. Това ви позволява да покажете конкретен обект, като например квартал, улица, блок и т.н

Към обявата си имате възможност да добавите и видео, като за тази цел е необходимо да посочите адрес на видеото в съответното поле. За момента тази опция е
валидна единствено за видео, качено в сайтовете  vbox7.com и youtube.com.

Добавянето на снимка към обявата става с помощта на бутона "Browse", като снимките не трябва да превишават размер от 4 МБ и трябва да са в някой от стандартните формати като jpeg , gif, png или bmp.

При публикуването на обява за първи път, вие трябва да попълните и информация за връска с вас, като задължително трябва да посочите имейл адреса си, тъй като на него вие ще получите данните за регистрация и вкох, след публикуването на обявата. При следващо публикуване или влизане в системата, това не е необходимо, защото данните за връзка са вече въведени, но могат да бъдат променени. Ако сте забравили данните си за вход, вие можете да използвате линка “Забравена парола”, който се намира в горния край на сайта и чрез него да ги получите отново.


3. Как изглежда една обява? Възможна ли е редакцията на вече публикувана обява и как?

Обявите изглеждат по следния начин:За да я редактира, авторът на обявата трябва да влезе в своя акаунт, където ще види списъка с публикуваните от него обяви – „Моите обяви”. След това трябва да се кликне на линка „редакция” при съответната обява.

По същия начин е възможно да бъдат подновени, вече изтеклите обяви -  посредством линка „поднови с месец”

4. Как става итриването на обява?

Когато срокът на валидност на обявата ви изтече, тя автоматично ще стане невалидна и ще престане да се показва на сайта. След това вие можете да я премахнете като използвате линка "изтрий" , който е разположен под всяка обява на страницата на “Моите обяви”.


5. Как мога да осъществя връзка с автора на обявата?

Това можете да направите, като използвате данните за контакт в самата обява. Възможностите ви са най-малко три:
 • Можете да му изпратите лично съобщение
 • Да му изпратите съобщение на имейл адреса
 • Да добавите коментар под обявата
Ако авторът на обявата е посочил телефонните си номера или месинджъри, можете да използвате и тях за да се свържете с него.

Какво е предназначението на линковете в лентите с инструменти

 • "Профил на потребителя":  този линк съдържа информация за личните данни и данните за контакт на потребителя.
 • "Отзиви за потребител"  можете да използвате, за да покажете мнението си за даден потребител, за неговата коректност по отношение на обявите, които е публикувал.
 • "Всички обяви от този потребител": този линк ще ви покаже всички обяви, които този потребител е публикувал на страниците на сайта.
 • "Добави в наблюдавани": За да имате достъп до тази опция, трябва да сте регистриран потребител на Обяви.Net . Тя ще ви даде възможност да добавите разглежданата обява в секцията "Наблюдавани обяви" във "Вашият акаунт".
 • "Абонамент за новини": чрез този линк ще заявите желанието си да бъдете известявани по имейл в случай на промяна в обявата, която разглеждате. Тази опция също можете да ползвате само, ако сте регистрирани потребители.
 • "Изпрати на приятел": с този линк ще изпратите обявата на посочен от вас имейл адрес.
 • Чрез "Сигнализирай за нередност" можете да изпратите информация до администраторите на сайта за некоректна обява

6. Какво е предназначението на раздела "Моят профил"?

Чрез тази секция можете да влезете в сайта, да се регистрирате или да възстановите забравена парола.След като въведете вашето потребителското име и парола и се логнете в сайта, от тази секция ще имате достъп до:
 • "Персонални данни": от тук можете да редактирате личните си данни и информацията за контакт.
 • "Моите обяви":  секция съдържаща всички обяви, публикувани от вас на сайта.
 • "Наблюдавани обяви": от тук можете да видите избраните от вас обяви, които бихте искали да проследите.
 • Чрез "Лични съобщения" ще можете да видите вашите  получени и изпратени лични съобщения, както и да изпратитеа ново съобщение.
 • "Писма и съобщения": от тук можете да редактирате настройките си за получаване на писма и съобщения от другите потребители и сайта.

7. Как мога да търся обяви?

Търсенето на обяви в сайта може да стане по два начина - можете да разгледате съответнана категория или под категория обяви, или можете да използвате бързото и разширено търсене на сайта. Бързото търсене обикновено се прави по дума и/или град. При разширеното торсене можете да избирате между повече категории: наименование, град, цена, категория, под категория.
Ето как изглежда разширеното търсене на обяви:
8. Разглеждане на обяви по видове и категории.

От началната страница или от дясното меню можете да изберете категория или под категория обяви, в които искате да потърсите. След като сте избрали вече категория или под категория, в средната част на страницата ще видите всички обяви, които попадат в тях. Тук можете да конкретизирате още избора си в няколко насоки:
 • По дата – можете да изберете да разгледате обяви само от тази седмица или от този месец.
 • Можете да сортирате обявите, които искате да видите според следните критерии: новост, гледаемост, цена. Това можете да направите от лявото падащо меню, което се намира над списъка с обяви.
 • Също така можете да филтрирате обявите по подкатегории, ако съответната категория има такива. Това става посредством дясното падащо меню над списъка с обяви.
Може да разгледате самата обява от като кликнете на заглавието, на линка "виж обявата"  или на снимката.

9. Как да съобщя в случай на нередност с обявите, за проблем със сайта или за предложение за подобрение.

С помощта на линка “Сигнализирай за нередност” можете да съобщите на администраторите на сайта за обява, която според вас е публикувана в погрешна категория, за обява, която съдържа некоректна или обидна информация, не е актуална или пък виждате някаква друга нередност. Сигнала ще бъде разгледан и ще бъдат предприети  необходимите мерки.
Ако искате да направите предложение за някакво подобрение на сайта или пък  възникнат технически проблеми при използването му, можета да се свържете с нас чрез  формата за контакт, като за тази цел използвате линка “Контакти”, който се намира в долния край на сайта.

10. Как да се регистрирам като потребител на сайта?

Можете да се регистрирате лесно и бързо, като използвате линка “Регистрация” (намира се в секцията “Моя профил”, в горния край на сайта). За целта е необходимо  само да се въведе потребителско име, парола и имейл адрес.

Ако при публикуването на обява, посочите електронния си адрес, вие ще се регистрирате автоматично, като данните за вход  ще ви бъдат изпратени на посоченият адрес.
11. Какво представлява потребителския профил?

Потребителският профил съдържа персоналната информация на потребителя, както и информация за контакт. Той служи за идентификация на потребителят сред останалите потребители. Когато редактирате профила, в зависимост от опциите, които сте избрали, той има следният вид:Можете да променяте личните си данни, както и възможностите за контакт с Вас
от страница "Редакция на профил":
Въведените лични данни и информация за контакт с вас могат да се редактират по всяко време от страницата “Редакция на профил”:12. Защо обявата ми е променена или я няма?

Причина за промяната на вашата обява или за напълното и премахване от сайта може да бъде нарушаването на условията за ползване на сайта.

Eкипът на Обяви.Net ви желае успешно и ползотворно ползване на сайта!
Ако имате препоръки, мнения или въпроси - пишете ни :)


Инструменти
Запазени обяви Сигнал за нередност
Последно гледани
Няма последно разглеждани обяви
Последни търсения
Не сте търсили обяви.