Обяви|Публикуване на обяви|Помощ|Запазени обяви |Вход|Регистрация в Обяви.Net|Забравена парола

Как да оптимизираме обявата си?

Защо е необходимо да оптимизирате Вашата обява?


Когато публикувате дадена обява, вие имате шанс тя да постигне определена цел. За да постигнете обаче тази цел със сигурност, вие трябва да спазвате определени правила.

В този смисъл, за една обява е важно тя да бъде достатъчно  изчерпателна, ясна и привличаща внимението. Само по този начин може да бъде успешна. За ваше улеснение, екипът на Обяви.Net е подготвил списък със съвети как да оптимизирате своята обява, така, че тя да постигне успех.
Много важно при публикуването на обявата е да изберете правилната под категория и категория и така потребителите ще разгледат именно вашата обява измежду много други.

Повечето детайли, посочени в обявата дават по-голям шанс потребителите да се спрат точно на нея.Заглавието и описанието трябва да съдържат ключови думи, описващи предмета на обявата. Да бъдат ясни, конкретни и изчерпателни. От заглавието трябва да става ясно за какво се отнася обявата с основните й характеристики. Така потенциалните клиенти, ще разберат, че това може да бъде тяхната обява и ще я разгледат.

Друго условие, на което трябва да отговаря една обява, за да постигне сигурен успех е, да съдържа ключови думи, които описват предмета в обявата. Заглавието и описанието на обявата трябва да са формулирани ясно, конкретно и изчерпателно. По този начин потенциалните клиенти ще разберат, че това може да бъде тяхната обява и ще пожелаят да я разгледат:

Подходящо заглавие: Купувам тристаен апартамент в Младост-4

Неподходящо заглавие: Купувам

Описание: Тристаен апартамент в гр.София, ж.к.Младост-4 с изложение север-юг.  Апартаментът е непреходен. Разполага с хол, кухня, спалня, 2 тераси, 2 бани с тоалетна, мокро помещение и парко място. На трети етаж. 

Отопление - ТЕЦ.


Стени - латекс. Настилки - гранитогрес и ламинат. Баня - теракот, вана и душ кабина.

Възможен е коментар в цената.

Забележка: Не е желателно текста на обявата да съдържа съкращения или пък буквите на една дума да са разделени една от друга с интервали (например, изписвайте “Трудов договор”, вместо “ТД” или “спешно” вместо “с п е ш н о” ) По този начин ще избегнете риска от объркване, а шансовете Ви обявата да бъде намерена като резултат при търсене, ще се увеличат.

За да сте сигурни, че обявата ще стигне до точните клиенти, е добре да посочвате всички детайли на обявата:

•    Град, за който е важи обявата.

•    Покажи на картата - ще улесни максимално клиентите Ви да открият вашия адрес. За да посочите местоположението си на картата, ние  Ви препоръчваме да използвате безплатната опцията Google Maps. Тук ще намерите и указания как да я използвате.

•    Уеб сайт - Ако имате свой уеб сайт, то посочването му в обявата е добър начин да дадете повече информация на клиентите  за предлаганите от вас стоки или услуги и със сигурност ще увеличи рейтингът на Вишия сайт. Добавянето на директен линк в обявата към вашият уеб сайт  става, като напривите обявата си ВИП. Това ви носи и други предимства- обявата ви ще се показва най-отгоре в резултаттие от търсенето и в съответната категория, а също на началната страница в карето “ВИП обяви”, което гарантира по-добра видимост на обявата.

•    Период на валидност - в полето Период на валидност можете да попълните срок за показване на обявата, като имате предвид, че колкото по-дълъг е той, толкова по-голям ще е шансът да я видят повече хора.

•    Уведоми ме за коментари - тази опция ви дава възможност да бъдете уведомяван веднага, след като някой е оставил коментар за обявата Ви и по този начин ще можете да реагирате своевременно.

•    Изображения - опцията за вмъкване на изображения  ви позволява да направите обявата си още по-ясна. Колкото повече снимки са показани, толкова по-привлекателна ще бъде обявата ви. Опитът показва, че обяви, които са със снимка, привличат повече клиенти и се разглеждат повече пъти от тези, които нямат. Нашият съвет е  да се възползвате от максималния брой изображения, които имате възможност да прикачите.

Данни за контакт - попълвайки тези денни, имайте предвид, че повечето възможности за  връзка с Вас,  увеличават вероятността повече хора да ги използват.

След като попълните електронният си адрес, проверете го отново, защото ако той е сгрешен, желаещите да се свържат с вас няма да имат тази възможност.

Освен електронен адрес, добре е да посочите най-малко още две възможности за връзка- телефон и една от безплатните възможности за комуникация, като Skype например. Добре е и да вземете под внимание кои са потенциалните ви клиенти и какви са най-добрите начини за връзка за тях. Например, ако обявата ви предлага лаптоп, то тогава е задължително да посочите и някой от месинджърите. По този начин потребителите и потенциалните клиенти ще мога да получат по-бързо допълнителната информация, от която се нуждаят.

Какво ще получа от Обяви.Net ?

•    Можете да публикувате неограничен брой обяви, бързо и лесно, без да е необходимо да се регистрирате.

•    Неограничен брой потребители, които ще разгледат обявата ви.

•    Карта, която ще указва точното ви  местонахождение от Google Maps.

•    Отзивчив екип за обслужване на клиенти.

•    И още много други.


Инструменти
Запазени обяви Сигнал за нередност
Последно гледани
Няма последно разглеждани обяви
Последни търсения
Не сте търсили обяви.